Genetik i verdensklasse

Er du interesseret? Indhent et godt tilbud!

Om Key Genetics

Key Genetics er et nyere avlsfirma som blev startet i august 2011. Key Genetics sælger primært tyresæd fra Nordamerika. Jeg er forhandler af sæd fra de to USA­firmaer Taurus ST. og Jetstream Genetics. Samt Trans World Genetics.

Foruden sædsalg vil jeg gerne besøge dig for sammen at lave et insemineringsprogram, der følger dine fremtidige ønsker.

Key Genetics er ejet af Morten Kristiansen. Nogle har nok hørt om mig tidligere. Jeg har specielt de seneste 5­-10 år været aktiv indenfor avlsverdenen, og samtidig også på diverse dyrskuer landet over. Min baggrund for at starte sædfirma op i Danmark er min store interesse og mit kendskab til avl, både indenfor landets grænser såvel som i resten af verden.

Jeg har arbejdet med køer og avl siden jeg var en lille dreng. Jeg blev introduceret til specielt den nordamerikanske avl af min farfar, Gunnar Kristiansen på Solbakken. Solbakken drives i dag af min bror Klaus, som pr. 1. januar 2014 overtog den sidste del af gården fra min fader Mogens Kristiansen.​

De firmaer arbejder Key Genetics med

Key Genetics blev i 2013 eneforhandler af tyresæd fra de to firmaer Taurus ST. og Jetstream Genetics.

Taurus Service Inc. er et mindre amerikansk avlsfirma, som dog allerede har været aktiv i mange år på det nordamerikanske marked, og ja såmænd også på det europæiske. Firmaet blev stiftet i 1971 af Dick Witter, og han er stadig aktiv i firmaet. Taurus avlsfilosofi har siden dag et været at have kvægbrugerens profit i focus, ­ specielt i kraft af at hente genetik fra de bedste kofamilier i verden. Dette ser man tydeligt på de meget fordelagtige sædpriser de har, hvilket selvfølgelig også kommer netop dig som dansk kvægbruger til gode. ”Taurus has your profits in mind”.

Tyre fra Taurus som mest kendte, og som nogle af jer nok allerede kender, er Wabash Way Explode og Absolute RED, ­ to afprøvede tyre som virkelig viser, hvad Taurus står for som avlsfirma. Af nye kan nævnes Mr All About It og Capital Gain. Herunder et skema over de mest aktuelle tyre fra Taurus.​

​Tyrenavn:

Wabash Way EXPLODE

TPI:

2017

​Type:

3,03

Yver:

2,62​

​LPI:

2605

​Døtre/besætn.:

1254/488

​Tyrenavn:

Apples ABSOLUTE RED

TPI:

1588

​Type:

3,87

Yver:

3,79

​LPI:

2278

​Døtre/besætn.:

815/460

​Tyrenavn:

Mr ALL ABOUT IT*RC

TPI:

2195

​Type:

3,48

Yver:

3,01

​LPI:

2863

​Døtre/besætn.:

0/0

​Tyrenavn:

EDG RUBICON

TPI:

2718

​Type:

2,26

Yver:

1,69

​LPI:

3596/159 RZG

​Døtre/besætn.:

0/0

Jeg kan med glæde meddele at jeg nu også er blevet Distributør og forhandler af tyresæd fra Sexing Technologies i USA.

Sexing Tech er mest kendt for deres kønssortering proces af sæd. Alt sæd i USA og i det meste af verden bliver KSS af maskiner fra Sexing Tech. De har patent på netop deres måde at KSS sæd på.

Hvad vil du så kvægbruger og kunde hos Key Genetics kunne mærke af fordele ved at Sexing Tech og TWG er kommet med?

Du vil som kvægbruger og kunde hos Key Genetics få et væsentligt større udvalg af såvel afprøvede tyre samt de allerbedste genomiske tyre. Denne lille opdatering bekræfter. nr. 1 og 2 og 4 er alle fra Sexing tech som ses til højre.

​Top 5 over 1 year of age

1. EDG RUBICON-ET (Sexing Tech)
2. MR MOGUL DELTA 1427-ET (Sexing Tech) (ikke tilgængelig i EU)
3. SEAGULL-BAY SILVER-ET
4. MR MOGUL DENVER 1426-ET (Sexing Tech)
5. WESTENRADE ALTASPRING

% Market Share of Top 200 by AI Unit
1. Select Sires Inc. 75
2. ALTA Genetics 37
3. Sexing Technologies 27
4. Semex 17
5. Genex Cooperative, Inc. and Cooperative Resources International 11
6. ABS Global 7
7. Trans-America Genetics Inc. 4

En anden stor fordel bliver at du som kvægbruger kan få rigtigt mange forskellige tyre som KSS nu. De allerhøjeste GTPI tyre er stort set alle tilgængelige KSS. Priserne bliver på de almindelige tyre rigtig fornuftige hvor alle kan og har lyst at være med. De højeste GTPI tyre som Rubicon vil nok ende i priser omkring 800 kroner for KSS. Nogle lidt lavere.

Er sikker på dette bliver en postiv ting for både jer som kunder og mig som Distributør af det bedste avlsmateriel fra Nordamerika.

Jetstream Genetics er et nyere avlsfirma, der startede op i 2012 og er et privatejet Anpartsselskab, hvor der er 7 forskellige partnere. Det opstod i kølvandet på efterspørgselen af stærke genomiske tyre med høje avlsværdier og hurtig genetisk fremgang udtrykt i deres slogan: ”Moving Genetics Forward”

Jetstream Genetics er trods sin nye ankomst i branchen allerede velkendt bl.a. gennem tyrene Cashcoin, Deman, Mardi Gras samt nyeste tyr Mr Kool, der har vækket folks interesse i hele avlsverdenen. I avlsprofilen lægges stor vægt på kofamilier, og man mener stadig, at det er fundamentet for en god genomisk tyr. De arbejder med mange kofamilier, men specielt en familie træder igennem, nemlig Regancrest Durham Barbie, som ligger bagved hovedparten af deres tyre i dag. Herunder et skema over de mest aktuelle tyre fra Jetstream.​

​Tyrenavn:

Edg DEMAN

TPI:

2398

​Type:

3,70

Mælk:

841

​LPI/RZG

3227/144

​Døtre/besætn.:

0/0

​Tyrenavn:

Mr Moviestar MARDI GRAS

TPI:

2470

​Type:

2,80

Mælk:

1188

​LPI/RZG

3229/152

​Døtre/besætn.:

0/0

​Tyrenavn:

Farnear CASHCOIN

TPI:

2358

​Type:

2,65

Mælk:

1365

​LPI/RZG

3028/148

​Døtre/besætn.:

0/0

​Tyrenavn:

Mr KOOL

TPI:

​2465

​Type:

2,74

Mælk:

1867

​LPI/RZG

3360/158

​Døtre/besætn.:

0/0

Key Genetics tilbyder dig

Key Genetics kan være behjælpelig med salg af tyresæd, men også avlsmæssigt ved at optimere din besætning ved brug af insemineringsprogrammet Multimate. Herved mindsker man risikoen for indavl, og den laver de bedste match mellem ko og tyr efter dine ønsker. Rådgivning er også en vigtig del af din besætnings avl, så derfor føler jeg også som avlsrådgiver, at det er vigtigt at besøge din besætning flere gange årligt, se på dyrene og få en snak om, hvordan vi sammen kan forbedre netop din besætning avlsmæssigt.

Key Genetics håber på et rigtigt godt samarbejde med dig som kvægbruger, hvor der altid er fokus på dine interesser og ideer, som vi i samarbejde skal prøve at føre ud i netop din kostald.

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Key Genetics er et nyere avlsfirma som blev startet i august 2011. Key Genetics sælger primært tyresæd fra Nordamerika. Jeg er forhandler af sæd fra de to USA­firmaer Taurus ST. og Jetstream Genetics. Samt Trans World Genetics.

​Key Genetics |  Aabyvej 62, 9440 Aabybro  |  Tlf.: +45 20 78 66 37  |  E-mail: keygeneticsmail@gmail.com  |  CVR: 33795777